”Mă gândeam, după ce am văzut acest discurs că, probabil, în spațiul public românesc, legat de politică, cel puțin, nimeni n-a spus mai mult în mai puține apariții. Pentru mine, discursul lui Eduard Hellvig de la Cluj este un eveniment. Poate părea o afirmație exagerată, dar, dacă-mi aduc bine aminte, eu n-am auzit niciodată un astfel de discurs în România și despre România acestor decenii. Pentru mine, e o combinație de analiză lucidă și de emoție nedisimulată, un discurs bogat, personal, într-un cuvânt, memorabil” a spus Crin Antonescu, la Digi24. 

”Întru totul remarcabilă acestă ieșire, întru totul remarcabil acest discurs” a mai apreciat el. Fostul lider liberal a vorbit despre un posibil proiect de viitor în acest sens, afirmând: ”Eu nu știu, chiar nu știu dacă Eduard Hellvig va reveni în viața politică propriu-zisă după ce-și va încheia mandatul la SRI – nu pot decât să sper”. Întrebat dacă discursul anunță așa ceva, el a răspuns că nu poate face această apreciere, dar adaugă: ”Acest discurs de la Cluj merită luat în serios, merită preluat, merită adâncit. În mod excepțional la noi, este discursul unui lider”. 

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a afirmat, marţi, că marele câştig al mandatului său a fost separarea instituţiei de politică, adăugând că ”politica şi activitatea de culegere de informaţii nu trebuie să fie suprapuse”:

NapocaNews