Inspirat de Vasile Dîncu despre pacea și negocieri? Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat vineri seară, 14 octombrie, că ucrainenii vor readuce pacea pe teritoriul lor. De asemenea, el a cerut ucrainenilor să încerce o reducere a consumului de energie.

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care astăzi, în linişte, în tăcere, chiar şi în inimile lor, dar împreună cu întreaga ţară au sărbătorit Ziua Apărătorilor Ucrainei, aflându-se pe teritoriul ocupat temporar sau cu forţa pe teritoriul Rusiei. Ucraina îşi aminteşte de toată lumea. Nu vom lăsa pe nimeni şi nimic ucrainean inamicului. Să-i eliberăm pe toţi ai noştri.

Vom returna tot ce este de drept al nostru. Ştim că o putem face. Şi trebuie să o facem. Cu siguranta asa va fi. Trebuie să restabilim pacea. Şi hai să o facem. Trebuie să asigurăm o victorie istorică pentru ţara noastră. Şi va fi. Se pare că inamicul este deranjat. Ascultă ce şi cum îl întreabă pe liderul acestor terorişti când iese la oameni, la jurnalişti. Rusia se află deja în atmosfera înfrângerii sale, deja în atmosfera deznădăjduirii pentru ea însăşi. Au încă ocazia să terorizeze oraşele noastre şi toţi europenii, să şantajeze lumea. Dar nu au nicio şansă. Şi nu va fi, pentru că Ucraina merge înainte.

El a mai spus că lucrările de reconstrucţie în regiuni după seria recentă de atacuri teroriste ruseşti continuă. „Posibilitatea tehnică de alimentare cu energie electrică a fost restabilită în majoritatea regiunilor.

NapocaNews