Repercusiunile dramatice ale exploziei preţurilor gazului şi electricităţii în Ungaria sunt descrise detaliat într-un articol de pe portalul Telex, care constată: „Criza energiei paralizează jumătate din ţară”. Astfel, teatrele din Szolnok, Eger, Sopron şi Bekzscsaba „vor rămâne cu porţile închise toată iarna”, ca şi teatrul Erkel din Budapesta, „închis de la începutul lui noiembrie”.

Multe municipalităţi rezervă aceeaşi soartă muzeelor „inclusiv în oraşele prospere Tatabanya şi Sopron”. Oraşele şi regiunile „nu menţin adesea decât o bibliotecă în funcţiune, ca cea din Bekescsaba, care nu deschide decât două sâmbete pe lună” şi ale cărei „filiale locale sunt închise toate”.

Şcolile au „suprimat” vacanţa de Ziua Tuturor Sfinţilor, au „lungit” concediile de Crăciun şi „au scăzut încălzirea pentru a economisi”, în vreme ce instituţiile au fost închise şi regrupate într-o singură clădire la Veszprem şi Kecskemet”. Universităţile vor organiza parţialele din decembrie online sau în licee”. Explozia preţurilor energiei duce şi la „închiderea a 366 de agenţii poştale” şi 10% din kormanyabla” (loc unde îţi rezolvi formalităţile administrative) şi a „64 din cele 141 de piscine publice din teritoriu”, enumeră Telex.

NapocaNews