La final de an, militanții Comunității Identitare din Cluj-Napoca s-au deplasat la Mănăstirea Dumbrava (județul Alba), unde au dus ajutoare pentru copiii de la Așezământul Social „Sfânta Veronica”.

Centrul de la mănăstire este casă pentru 130 de copii orfani sau abandonați de părinți. A fost finalizat în 1999 și este cămin pentru copii, bătrâni, suferinzi și chiar mame care au nevoie de ajutor. Părintele Vasile Crișan, ctitorul locașului, împreună cu obștea de maici, au reușit să ofere o comunitate, condiții decente, hrană, educație și bucurie celor aflați în situații dificile.

Tinerii naționaliști au cumpărat și au donat pentru copiii orfani alimente, dulciuri, fructe, produse de igienă și de curățenie în valoare de 2500 de lei.

Aceștia rămân fideli promovării spiritului filantropic în comunitatea locală și naţională, obiectiv important încă de la întemeierea asociației. Această acțiune este una dintr-o lungă serie de activități similare făcute în mod constant, indiferent de perioada anului.

Mănăstirea Dumbrava, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir” a fost întemeiată în anul 1996, la limita județelor Alba și Cluj, în apropierea comunei Unirea. A fost ridicată pe locul unde, în 1703, a fost martirizat preotul Ioan, apărător al ortodoxiei și opozant al uniației, ars de viu într-o căpiță de fân.

Locașul nu este numai un centru spiritual, fiind în același timp un așezământ social ce oferă ajutor celor aflați în nevoie.

Napocanews