„Acum la Primăria Sectorului 2! Mircea Vulcănescu suntem toți! În timp ce în stradă românii protestează, purtând icoanele și cărțile lui Mircea Vulcănescu, în ședința Consiliului Local al Sectorului 2 al Capitalei, apărăm memoria lui Mircea Vulcănescu. Împreună cu camarazii Alezandru Costache, Florin Dobrescu (Fundația Ogoranu) și Alexandru Balcu (N D), alături de alți reprezentanți ai societății civile, istoricii, sociologi, parlamentari”, scriu organizatorii pe Facebook.

Românii au răspuns Prezent! la protestul de la Primăria Sectorului 2, unde se votează dacă Mircea Vulcănescu are sau nu dreptul de a rămâne în memoria poporului român.

Ca urmare a unei hotărâri de Consiliu Local al Primăriei Sectorului 2, inițiată de consilierul PNL Silviu Dumitru Feroiu, statuia lui Mircea Vulcănescu din parcul Sfântul Ștefan ar urma să fie demolată. Decizia a fost trecută pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 28 decembrie 2022.

Claudiu Târziu, senator al României și președintele CNC AUR, a vorbit despre entitatea care stă în spatele demolării statuii lui Mircea Vulcănescu din Parcul Sfântul Ștefan și anume Institutul „Elie Wiesel“ condus de Alexandru Florian.

La eveniment participă peste o sută de persoane.

NapocaNews