România are 35 de noi staţiuni turistice de interes local, atestarea acestora urmând să creeze un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi, totodată, a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniu, a informat miercuri, 28 decembrie, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

În județul Cluj, au primit statut de stațiuni turstice de interes local comunele Beliş, Mărgău și Săcuieu și zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni.

În Bihor

De asemenea, comunele bihorene Şuncuiuş şi Bratca au fost și ele declarate de Guvern staţiuni turistice de interes local, după ce o treia localitate din vecinătate, Vadu Crişului, a obţinut acelaşi statut în iulie anul curent.

Şuncuiuş este cea mai spectaculoasă zonă din Defileul Crişului Repede.
Având infrastructura rutieră ‘bine pusă la punct’, la fel reţele de apă şi canalizare în toată comuna, primarul Doru Gabor consideră că pensiunile turistice au condiţii bune pentru a se înfiinţa şi a-şi primi oaspeţii.

De altfel, zona Vadu Crişului – Şuncuiuş – Bratca se află şi în atenţia Consiliului Judeţean pentru a o transforma într-un pol semnificativ al turismului bihorean. În acest sens, există în pregătire proiecte în valoare de 30 milioane euro care să pună Defileul Crişului Repede pe lista obiectivelor turistice de interes naţional, a mai precizat primarul din Șuncuiuș, Doru Gabor.

NapocaNews