Distribuie articolul

Zelenski, mesaj la primul Crăciun în război fără transcendent: ”Nu vom aştepta un miracol, deoarece îl creăm noi înşine”.

În Ajunul Crăciunului, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis ucrainenilor un mesaj video în care a declarat că ei îşi vor crea propriul miracol rezistând atacurilor rușilor și că nu vor aștepta alt miracol.

La zece luni după ce Rusia a declanşat un război care a ucis zeci de mii de oameni şi a strămutat milioane, Zelenski a spune că, dacă libertatea a venit cu un preţ ridicat, sclavia ar costa şi mai mult.

„Ne luptăm cu ei de mai bine de 300 de zile şi opt ani. Le vom permite să obţină ceea ce vor? Am îndurat la începutul războiului – am rezistat la atacuri, ameninţări, şantaj nuclear, teroare, lovituri cu rachete. Vom rezista şi în această iarnă, pentru că ştim pentru ce luptăm”, a declarat el.

Volodimir Zelenski a făcut aceste declaraţii într-un mesaj video către ucrainenii care sărbătoresc Crăciunul în decembrie. Majoritatea ucrainenilor sunt creştini ortodocşi de rit vechi şi marchează această ocazie la începutul lunii ianuarie.

„Chiar şi în întuneric complet, ne vom găsi unul pe altul pentru a ne îmbrăţişa strâns. Iar dacă nu există căldură, ne vom îmbrăţişa mult timp pentru a ne încălzi”, a spus el făcând referire la atacurile neîncetate ale rachetelor şi dronelor ruseşti din octombrie care au provocat daune masive sistemului de generare a energiei electrice, lăsând în mod regulat marile oraşe fără apă şi căldură.

„Vom zâmbi şi vom fi fericiţi, ca întotdeauna. Există o singură diferenţă – nu vom aştepta un miracol, deoarece îl creăm noi înşine”. Clipul a fost filmat în aer liber, noaptea, cu doar câteva lumânări aprinse pe fundal.

NapocaNews