Săptămâna viitoare ”diavolul” va descaleca precum în fiecare an în „catacombele” de la Davos – la sedinta de partid unde si-a convocat slugile si adeptii, sub deviza „toti în negru, toti pentru demonizarea lumii”. Multi se intreaba si pe buna dreptate, ce vom vedea oare anul acesta la reuniunea draceasca de la Davos. Ce sa vedem? Spurcaciuni!? Ce poate sa ne arate ”diavolul”? Doar dracovenii si lucruri spurcate!

Ii vom revedea ca de obicei pe demonicul Schwab in rolul lui Nosferatu cu a sa sluga psihopata, si anume Hariri in rol de prim-secretar, un prim-secretar aflat intr-un continu degrade fizic si mai ales psihic. Pe urma mai mult ca sigur il vom vedea pe „special quest star” – il buffone Zelenschi…noua portavoce a globalismului in lume, cum behaie catre organele de partid si de stat si se maimutareste ca va lupta pana la distrugerea totală. A noastra, a tuturora! Foarte probabil ne va onora cu prezenta, direct din tenebrele Uniunii Europene si sugativa Ursula – sugativa din banii vaccinurilor, nu va ganditi la alte prostii. Senilul papa Joe care nu-si mai recunoaste nevasta si vorbeste cu mortii, nu cred ca va face deplasarea. Nu de alta, dar risca vampirii lumii moderne – la creme de la creme du diabolisme moderne, ca bietul senil de la Casa Alba sa de-a vreo alta gherlă.

Si pentru ca veni vorba de aliatul nostru strategic – de cowboy-ul american, ma intreb si eu retoric de ceva vreme…bre, noi Romania ca tara suntem membra NATO sau suntem sub ocupatie NATO ? Ce-i drept cam greu raspunsul… Referitor la americani si la situatia tensionata in care ne ducem traiul in ultima vreme, opinia mea este ca principalul pericol, principala amenintare la ora actuala pentru comunitatea internationala, amenintare din care decurg toate celelalte amenintari, este refuzul SUA de a intra in negocieri multilaterale pentru definirea unei noi ordini mondiale noi, care sa nu mai fie americano-centrica. Aici este problema principala ! Din acest refuz american vedem ca au loc tot felul de tulburari in America Latina, apar tot felul de procese cu conotatii militare in Europa, Asia, Pacific, in Marea Baltica si in Marea Neagră.

Iar de aici decurg toate celelalte crize, care devin tot mai evidente, cum ar fi criza alimentara sau cea legata de sanatate, invatamant, educatie, ecologie si demografie. Azi asistam la o militarizare agresiva a politicii si a statelor. Iar SUA prefera prin politica pe care o duc de cativa ani incoace sa sacrifice valorile traditionale care le-au afirmat si pe care le-au promovat cu multa truda in politica lor externa. Observam de asemenea o scadere a simpatiei publice mondiale si a increderii in SUA si mai ales in politica globalista neomarxista pe care o duc, o promoveaza si o impun in prezent pe scena internationala.

O politica intr-adevar stabila, solida si durabila peste tot in lume se bazeaza pe asentimentul popular, pe instinctul popular. Ori instinctul popular vechi american prezent pe mapamond si chiar cel romanesc incepe sa slabesca si sa apara o reactie de respingere. Este momentul ca SUA sa sacrifice suprematia puterii lor la nivel global pentru a-si salva valorile. Ceea ce se poate realiza acceptand negocieri multilaterale cu principalii actori regionali si globali din acest moment, astfel incat noua ordine mondiala sa nu fie o ordine de natura a face pierdute valorile in care noi am crezut si spre care ne-am indreptat in ultimele decenii. E mult mai important ca aceste valori sa supravietuiasca decat suprematia americana politico-militara in lume. Din pacate in prezent actiunea este exact pe dos. Se renunta la valori, la libertatile care i-au facut faimosi pe americani ( drepturile omului, suprematia legii, libertatea comertului, etc ) pentru a se pastra suprematia politica americana in lume – americano-centrismul, intr-o ordine care nu mai poate fi mentinuta asa multa vreme. Vedem ca aceasta ordine moare urat, periculos, prin toate crizele acestea care ne afecteaza si ne ingrozesc.

Referitor la relațiile pe care America le are cu Europa, cu Uniunea Europeana trebuie spus ca mai ales dupa cel de-al doilea razboi mondial, americanii s-au obisnuit sa domine Europa si nu mai vor sa scape de aceasta obisnuinta. Mai mult in ultimii ani incercarea lor de a domina Europa, s-a transformat intr-o politica de distrugere, de subminare a Europei si pe fondul crizelor din UE. Crize nu doar economice, ci mai ales identitare in interiorul UE, in interiorul careia statele membre nu vor sa dispara, dimpotriva multe state vor sa-si promoveze agenda nationala prin UE si nu sa se topeasca in UE. Spre dosebire de America, statele care sunt in UE sunt state natiune si noi ne-am unit in UE pentru a evita razboiul dintre noi, nu pentru a face razboi altora, asa cum s-au constituit de exemplu SUA. SUA nu sunt acelasi lucru cu Statele Unite ale Europei.

Cu privire la România, afirm cu toata raspunderea ca americanii folosesc Romania ca un fel de statie de tranzit. Asta suntem – zona din spatele Ucrainei unde SUA isi desfasoara o anumita politica, o politica in care incearca sa obtina cat mai mult posibil. Interesanta va fi „aselenizarea” noii ambasadoare a SUA in tara noastra, mai ales ce se va intampla cu privire la raporturile româno-americane pe viitor. Vom scapa oare de statutul de colonie americana ori ba? Eu personal nu vad o America care in viitorul apropiat sa-si schimbe tactica si strategia cu privire la România. Ce am putea astepta totusi de la noua lady ambasador (vom vedea noi cat de lady va fi cu noi), cand politica românească și mai ales interlocutorii romani sunt cei care sunt. Ce sa discute cu Ciuca de exemplu – asta ia pozitie de drepti si in fata uni sergent american, ce sa mai vorbim de un ambasador. Ce sa discute cu neamtul Johannis care a fost gratulat in bataie de joc de fosta administartie americana cu o banala basca alba…sau cu Ciolacu sau cu alti no name din politica noastra care nu reprezinta nimic pe scena internationala. In aceste conditii America nu va concepe nici o schimbare de politica fata de Romania atata timp cat Romania nu exista. In sens politic. In sens de interlocutori politici. Si in plus nu exista nici o agenda politica comuna.

Existî doar o glumă în care se spune ca la Facerea Lumii, Dumnezeu ne-a daruit noua ca si tara de toate…munte, dealuri, paduri, campii, ogoare, rauri, delta, mare. Vecinii nostri invidiosi s-au plans Creatorului, care le-a raspuns. Da intr-adevar le-am dat de toate, dar stati sa vedeti si ce conducatori o sa le dau. Paradoxal si atunci cand cu voia si din mila lui Dumnezeu am avut conducatori patrioti cu dragoste de tara si credinta crestină – i-am tradat sau împușcat !

Cristian Ardeleanu