De Ziua Națională a Culturii, comunitatea românilor din Viena a avut bucuria de a participat în număr mare la evenimentele omagiale desfășurate cu acest prilej cultural.

Asociația „Mihai Eminescu” Viena a adus un omagiu marelui nostru poet, Mihai Eminescu, în data de 15 ianuarie 2023, începând cu orele 12:30, prin depunerea de flori la bustul acestuia de la Biserica „Învierea Domnului şi Sf. Ap. Andrei” Simmeringer Hauptstr. 161, 1110 Viena.

La acest eveniment la care au participat numeroase persoane, și-au adus omagiu următoarele personalități prezente în capitala Austriei:

Doamna Ambasador a Republicii Moldova – Mihaela Mocanu

Dna. Andrea AMZA-ANDRÁS- Ministru-consilier şi prim-colaborator al Ambasadei Romane

Dr Harald Troch – Presedintele grupului de prietenie romano-austriac ( Parlamentar in Parlamentul Austriei)

Dna. Mariana STOIAN – Ministru-consilier ( Consulul Romaniei la Viena)

Reprezentantii partidului SOS, doamna Periade Mihaela ( au depus coroana)

Ciumac Roman – Consulul Republicii Moldova la Viena

Ștefan Claudiu Marin – Director adjunct ICR Viena

Din păcate, la omagiere nu a participat d-na Dincă Andreea, directoarea ICR Viena, care posibil să fi considerat că alte preocupări sunt mai importante decât cinstirea poetului național Mihai Eminescu, de Ziua Culturii Naționale? La această manifestare, care a participat elita culturală românească și personalități diplomatice și politice din Viena, directorarea ICR a preferat să-și delege subalternul.

Această ignorare a Zilei Culturii Naționale din partea unui funcționar al statului român creează o impresie neplăcută pentru comunitatea română din Viena și oficialităților din Austria.

Monumentul dedicat lui Mihai Eminescu din Viena a fost inaugurat în 2013, cu sprijinul Asociației ”Mihai Eminescu”, președinte Laura Hant, cu finantare de la firma Hant Bau.

Asociația Culturală ”Mihai Eminescu” organizează de 10 ani manifestări dedicate Poetului Național la Viena.

În această zi de sărbătoare s-au depus flori și la placa de la teiul lui Mihai Eminescu din parcul municipal Viena.

NapocaNews