Distribuie articolul

Jandarmeria anunță măsuri de ordine și siguranță publică la meciul CFR Cluj- Lazio

Joi, 23 februarie 2023, începând cu ora 19.45, pe stadionul CFR „Dr. Constantin Rădulescu” din municipiul Cluj-Napoca, va avea loc partida de fotbal din cadrul Europa Conference League 2022-2023, dintre echipele F.C. CFR 1907 Cluj și S.S. Lazio Roma.

Conform prevederilor legale în vigoare, pentru asigurarea ordinii publice pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, cu forţele şi mijloacele la dispoziţie, în cooperare cu celelalte instituții din M.A.I., asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona apropiată stadionului C.F.R. „Dr. Constantin Rădulescu” din municipiul Cluj-Napoca, precum și pe traseele de afluire/defluire înainte, pe timpul și după terminarea partidei.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranță a evenimentului sportiv, Jandarmeria adresează spectatorilor următoarele recomandări:

– să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces (17.45), pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă;

– să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;

– părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii.

Intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului pe stadion se realizează de către reprezentanţi ai unei societăţi de protecţie şi pază, specializată. Conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, anterior permiterii accesului în incinta stadionului, participanţii la aceste evenimente vor fi supuşi unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Vă informăm că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice să deţină, să folosească sau să efectueze orice operaţiuni cu materiale pirotehnice.

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 17.45, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator. Având în vedere că meciul se joacă cu casa închisă, vă recomandăm insistent să veniți din timp la stadion, pentru a evita aglomerațiile de la porți.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion elemente care pot să pună în pericol siguranța participanţilor la competiţiile sportive, cum sunt: substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire.

De asemenea, este interzisă scandarea sau afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. Recomandăm suporterilor să evite implicarea în conflicte de orice natură și să solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială.

În cadrul măsurilor de ordine și siguranță publică specifice desfăşurării competiţiilor sportive, în data de 23.02.2023, între orele 16.45 – 23.00, va fi restricţionată circulaţia auto, punctual, pe următoarele străzi:

o Str. Romulus Vuia de la intersecţia „7 străzi” până la intersecţia cu Str. Buhuși;

o Str. Gruia de la intersecţia „7 străzi” până la intersecţia cu Str. 11 Octombrie;

o Str. 11 Octombrie.

Radu Ștefan