Cătălin Predoiu a semnat un proiect de lege prin care grefierii urmează să primească pensii speciale, ca și magistrații, dar nu după 25 de ani de activitate, ci la împlinirea vârstei de 60 de ani.

Propunerea făcută de ministrul Justiției vine într-un moment nepotrivit, deoarece coaliția de la Guvernare, compusă din PSD, PNL și UDMR ar trebui să discute un proiect de lege pentru eliminarea acestor drepturi pensie, inclusiv și în cazu magistraților. În caz contrar, o tranșă importantă din PNRR, de 3.5 miliarde de euro, nu va mai fi primită de România.

Tocmai din acest motiv, Ministerul Muncii a trimis o notă la Ministerul Justiției prin care anunță că nu este de acord ca aceste categorii de personal să primească pensii speciale.

Este cunoscut faptul că magistrații au cele mai mari pensii speciale, cuatumul mediu al acestora fiind de 21.000 de lei/lună.

În proiectul său, Predoiu susține ideea ca grefierii și IT-iștii să primească pensii de serviciu, adică pensii speciale, la un nivel de 65 la sută din media salariilor brute lunare, din ultimele 12 luni de activitate, la care să se adauge și sporurile permanente.

NapocaNews