Miting la Chişinău – participanţii la manifestaţia din centrul orașului, organizată de Mişcarea Pentru Popor au cerut ca guvernul Republicii Moldova să achite facturile pentru lunile de iarnă, unii demonstranţi cerând demisia executivului, potrivit site-ului de ştiri unimedia.info.

Protestatarii au scandat ‘Jos Maia Sandu!’, ‘Ei cu milioane, noi murim de foame’, ”Recean la plătit factura’, ‘Noi suntem poporul’, ‘Semnaţi şi achitaţi’.

Potrivit Radio Chişinău, manifestanţii, în frunte cu vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, au organizat un marş pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, după care au mers să protesteze în Piaţa Teatrului de Operă şi Balet.

Marina Tauber a declarat că este un miting paşnic şi a scandat lozinci împotriva preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Organizatorii susţin că acesta este un protest social faţă de costul facturilor mari în lunile de iarnă.

Partidul Şor a organizat şi în toamna anului trecut proteste în centrul Chişinăului.

Presa de investigaţie a descoperit că participanţii la acele evenimente erau plătiţi, iar procurorii anticorupţie i-au prins în flagrant pe unii organizatori cu pachete cu bani destinaţi protestelor.

În ajunul protestului, sâmbătă, 18 februarie opt persoane au fost reţinute în urma acţiunilor desfăşurate de Procuratura Anticorupţie, care au efectuat 20 de percheziţii în dosarul de finanţare ilegală a Partidului Politic Şor.

Acţiunile de urmărire penală s-au desfăşurat pe întreg teritoriul ţării, la domiciliile unor membri ai fracţiunii, care sunt implicaţi activ şi sistematic în recepţionarea şi distribuirea de sume mari de bani către preşedinţi şi vicepreşedinţi ai oficiilor teritoriale a partidului, pentru transportarea şi remunerarea cetăţenilor din diferite regiuni ale ţării la protestele organizate de Partidul Şor din septembrie 2022 până în prezent, inclusiv protestul de duminică,19 februarie.

Procurorii au ridicat peste 4,2 milioane lei moldoveneşti şi 4.000 dolari SUA.

Preşedinta RMoldova, Maia Sandu, a declarat în 12 februarie că Moscova pregăteşte o lovitură de stat în Republica Moldova, cu implicarea unor cetăţeni străini, şi că pentru punerea în practică a planului autorii s-ar baza pe mai multe forţe interne, inclusiv pe Partidul Şor.

NapocaNews