Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat vineri, 24 februarie 2023, la ceremonia de depunere a jurământului militar de la Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca. Seria de elevi ianuarie-noiembrie 2023 este cea de-a 22-a promoție pregătită de școala clujeană de poliție, titrează Radio Renașterea.

Ceremonia a avut loc pe platoul central al unității școlare, de pe strada Corneliu Coposu.

„Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, acesta a fost jurământul depus de cei 300 elevi (71 de fete și 229 de băieți) ai Şcolii de Agenţi de Poliție din Cluj-Napoca, seria ianuarie-noiembrie 2023, care se vor pregăti pentru specializarea Ordine Publică.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit o rugăciune de binecuvântare, i-a felicitat pe elevi și le-a adresat un scurt cuvânt de învățătură.

De asemenea, scurte alocuțiuni au rostit comisarul-șef de poliție dr. Liviu-Gabriel Dumitru, directorul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, și chestorul principal de poliție Valentin Minoiu, director general adjunct al Direcției Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a transmis și mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.

La eveniment au participat șefi și comandanți din cadrul structurilor de apărare și ordine publică, parteneri educaționali ai școlii din domeniul apărării și ordinii publice din mai multe județe, reprezentanți ai autorităților publice centrale, județene și locale, precum și familiile și prietenii elevilor.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, aceasta fiind constituită din cei 300 de elevi.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 5.200 de agenţi de poliţie, iar aproximativ 600 de elevi sunt în practică sau pe băncile școlii.

NapocaNews