Echipă de voluntari clujeni din cadrul Asociației Câini de Salvare Transilvania (CST) a răspuns apelului de sprijin venit din partea Turciei.

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată oraşului Antakia, din Turcia, a informat marţi dimineaţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În baza protocolului încheiat între DSU și ONG-urile care au câini pregătiți pentru căutare, voluntarii clujeni ai Clubului Câinilor Utilitari, cu doi câini antrenați în operațiuni de căutare a victimelor, vor face parte din prima echipă de suport pentru Turcia, trimisă de țara noastră, anunțau, luni, reprezentanții asociației.

Potrivit acestora, alți trei voluntari cu trei câini din cadrul asociației rămân în alertă pentru o eventuală suplimentare ulterioară de forțe.

Suplimentar, o echipă de voluntari clujeni urmează să plece miercuri spre Turcia în cadrul sprijinului acordat de țara noastră în operațiunea de căutare a victimelor seismelor care au făcut mii de morți și răniți.

NapocaNews