Vineri, 17 martie 2023, la Târgu Mureș, ministrul Sănătății, Prof.univ.Dr. Alexandru Rafila și managerul Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, Prof.univ.Dr. Claudia Ghermanau semnatcontractul de finanțare prin PNRR  a Centrului Regional de Boli Cerebrovasculare și Neurochirurgie Cluj. Din partea SCJU Cluj au mai participat Prof.univ.Dr. Ștefan Florian, inițiator și manager al proiectului și Ec. Delia Dragomir, Director Financiar-Contabil al SCJU Cluj, asistent manager al acestui proiect.

Documentul semnat prevede alocarea unei sume de 39,219,840.61 euro (fără TVA), ceea ce reprezintă 95% din valoarea totală a proiectului. Proiectul finanțat prevede reabilitarea, reamenajarea și recompartimentarea unui corp existent de clădire, construirea unei clădiri noi și dotarea acestora cu echipamente și aparatură medicală de ultimă generație.

Prof. Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj: ”Este un proiect major pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și pentru echipele care lucrează la implementarea acestuia. Aprobarea finanțării prin PNRR vine în momentul în care partea de  construcție și recompartimentare a avansat semnificativ. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a respecta termenele și cerințele continuării investiției care se derulează sub conducerea și coordonarea Ministerului Sănătății”.

Radu Ștefan