„Uniți pentru viață” este genericul sub care Asociația Studenților Creștin – Ortodocși Români (ASCOR) demarează o nouă campanie de donare de sânge la nivel național.

Campania va avea loc în perioada 20 – 31 martie 2023, în principalele centre universitare din țară, unde filialele ASCOR își desfășoară activitatea.

Pe lângă donarea de sânge, studenții ortodocși promovează cultura vieții. Postul Paștilor și „Luna pentru viață” constituie împreună cel mai potrivit prilej.

„Mai ales acum, în perioada Postului Mare ce ne pregătește pentru Sfintele Paşti, îndemnăm toți tinerii și studenții care pot dona, să facă acest lucru, neuitând nicio clipă de îndemnul Domnului nostru Iisus Hristos: «Să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu» (Ioan 15:12)”, a declarat Ioan Tabarcia, președinte ASCOR București.

„Luna martie este luna dedicată vieții și este un moment prielnic de a ne arăta iubirea și sprijinul față de cei vulnerabili prin fapte concrete. Fie că donăm sânge, fie că mergem la marș, scopul nostru este același: acela de a salva și de a proteja vieți”, a transmis Iulian Tomeac Președinte ASCOR Iași.

Campania se va desfășura în orașele București, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Timișoara, Târgu Jiu. Fiecare filială va face publice informațiile necesare pentru participarea la această campanie.

NapocaNews