Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a semnat un parteneriat cu Romsilva, în scopuri educaţionale şi de cercetare pentru studenţii universităţii clujene.
„Acces la infrastructura ocoalelor silvice în scopuri educaţionale şi de cercetare pentru studenţii UBB, în baza unui parteneriat cu Romsilva. Universitatea Babeş-Bolyai a găzduit astăzi, 21 martie 2023, semnarea parteneriatului dintre UBB şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva. Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, i-a avut oaspeţi pe ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tanczos, şi pe directorul Romsilva, Daniel Nicolăescu”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de UBB.
Parteneriatul semnat prevede organizarea unor sesiuni de practică pentru studenţii UBB la direcţiile şi ocoalele silvice din cadrul R.N.P. – Romsilva, precum şi alte activităţi academice de cercetare şi de relaţie cu societatea, şi va fi semnat de Ziua Internaţională a Pădurilor (sărbătorită în fiecare an la data de 21 martie).
„Universităţile asigură un cadru adecvat pentru generarea şi transmiterea către studenţi a celor mai avansate cunoştinţe prin intermediul cercetării, al educaţiei, precum şi prin stagii de practică organizate în colaborare cu parteneri din mediul socio-economic şi cultural. Practica de specialitate desfăşurată în contexte reale, ecologice, sprijină viitorii specialişti în dobândirea timpurie a unor competenţe necesare pentru integrarea cu succes pe piaţa muncii. Instituţiile de învăţământ superior creează împreună cu partenerii lor, din sfera privată sau publică, adevărate ecosisteme de inovare socială. Considerăm că un parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva este deosebit de relevant, deoarece sprijinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă este parte integrantă a strategiilor noastre de dezvoltare instituţională, universităţile oferind studenţilor şi societăţii o serie de programe academice care vizează în mod direct teme de mediu şi probleme generale de dezvoltare durabilă. Prin aceasta, ne asumăm rolul de motor în schimbarea societală cu privire la probleme de dezvoltare durabilă, UBB având în ţară şi Catedra UNESCO în domeniu. În fine, UBB a avut deja o contribuţie majoră la organizarea componentei educaţionale din Pădurea-Parc Făget, de care beneficiază comunitatea locală şi mai ales copiii, şi poate extinde această experienţă şi în alte zone împădurite”, declară, conform comunicatului, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.
NapocaNews