În vederea verificării respectării normelor de circulație și prevenirii evenimentelor negative din trafic, în baza unui plan de acțiune, polițiștii secțiilor 1-7 Cluj- Napoca și cei ai secțiilor rurale Apahida, Baciu și Florești au derulat în cursul nopții de 7/8 aprilie a.c., în intervalul orar 23.00 – 04.00, au desfășurat activități de control în trafic.

Polițiștii au întreprins activități de verificare a șoferilor care conduc sub influența băuturilor aclcoolice sau a altor substanțe, care încalcă regimul legal de viteză, nu folosesc centura de siguranță sau utilizează telefonul mobil în timpul deplasării.

În acest context au fost oprite în trafic aproximativ 370 de autovehicule, efectuate peste 340 de testări alcoolscopice, și aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 17.000 de lei. Printre altele, pentru nefolosirea centurii de siguranță au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, 2 pentru încălcarea limitei legale de viteză și 1 pentru folosirea telefonului mobil la volan.

Totodată, polițiștii au reținut 9 permise de conducere.

NapocaNews