Artista Andreea Zahn a creat o eşarfă de mătase pentru a celebra 100 de ani de la naşterea Reginei Ana a României. Eşarfa valorifică elemente simbolice ale vieții Reginei Ana: are culoarea blazonului Casei de Bourbon-Parma, în care s-a născut soţia Regelui Mihai, florile de mazăre, pictate de artistă, amintesc de buchetul purtat la nunta din 10 iunie 1948 şi are imprimat cifrul regal în colțuri. Eşarfa are dimensiunile unui batic şi este imprimată în România, pe mătase Twill, de cea mai bună calitate.

Împachetată într-o hârtie de mătase și o cutie personalizată, eșarfa „Regina Ana” va avea și un alt element de identificare – o cartolină cu numărul de ordine al comenzii, fiind creată într-o ediţie limitată – doar 100 de bucăţi.

Andreea Zahn: „M-am inspirat foarte mult din buchetul de mireasa al Reginei Ana, îi plăceau florile de mazăre, așadar am pictat o floare de mazăre, pe care am alăturat-o cifrei regale și fundalului bleu, care vine de la familia de Bourbon-Parma. În 18 septembrie se împlinesc 100 de ani de la nașterea Reginei Ana. Florile sunt pictate în acuarelă și apoi au fost transpune digital pe mătase. Ideea cu eșarfa este completară unei inițiative a centenarului Regelui Mihai, când a fost creată o cravată, și toți au fost în spiritul de a oferi în ideea că există legătura de dragoste care a durat atât și se pot asorta în ideea unor modele istorice.”

Eşarfa cu numărul 1 a fost dăruită Majetăţii Sale Margareta cu ocazia aniversării, aşa cum prima cravată „Regele Mihai” a fost oferită anul trecut Principelui Radu.

NapocaNews