Legitimă Apărarea semnalează cazul a doi români din Timișoara brutalizați de forțele de ordine ale primarului USR-ist Dominic Samuel Fritz și apoi amendați cu 1000 de lei fiecare doar pentru că au pus în practică Legea și a dat jos steagurile Ucrainei instalate ILEGAL în fața Primăriei Timișoarei.

„Abuzurile analfabeților funcționali, din punct de vedere juridic, la Timișoara”, scrie Legitimă Apărare, care oferă și Legea pe care s-a bazat acțiunea celor doi români – Vasile Irinel Cotoc și Mihai Florentin – amendați și violentați de haidamacii Poliției Locale:

LEGEA nr. 75 din 16 iulie 1994 privind Arborarea drapelului României

Art. 7. – Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul național și numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi.

În acest timp, după cum ne informează Cotidianul și Ziua de Vest și Renașterea Bănățeană, Fritz demolează catargele cu drapelul României din oraș și nu respectă legea cu privire la purtarea tricolorului, ca Primar, la manifestările oficiale:

Fritz nu a purtat tricolorul la deschiderea Capitalei Culturale Europene

Dominic Fritz nu a purtat tricolorul la deschiderea oficială a Capitalei Culturale Europene, scria Lia Lucia Epure în Ziua de Vest.

În articol se mai precizează „Nu doar că nu a avut eșarfa tricoloră, dar nu s-au cântat imnurile României, al Europei, ca să nu mai vorbim de al Timișoarei (care este votat, există) pe scena Operei Timișoara”.

”Biblia primarilor”, cum este numită Legea Administrației Publice Locale, în articolul 206 enunță: ”Eșarfa (tricolorul legat pe pieptul primarului – nr) va fi purtată obligatoriu la solemnități, recepții, ceremonii publice și celebrarea căsătoriilor”.

Obligatoriu are un singur sens. Nu este negociabil. Stimatul nostru primar, Dominic Fritz, NU a purtat la ceremonia de deschidere a anului Capitalei Culturale Europene, nici la Opera Timișoarei (sau teatru, pentru o citire complexă), nici în Piața Unirii, nici într-un alt loc pe unde s-a afișat emfatic, ca primar al Timișoarei, ce și-a dobândit titlul minunat încă din 2016, pe munca unor oameni harnici și talentați, mândrul nostru tricolor! Iată ce spune noul proiect de lege, ce este deja în Camera Deputaților: ”Prin incriminarea manifestărilor cu dispreț față de însemnele României, legea apără autoritatea de drept a statului român, stat care este reprezentat la nivel european și internațional prin însemnele României.

Inițiatorii dau ca exemplu alte 23 de state ale UE în care manifestarea cu dispreț este un act incriminat de Codul Penal. Astfel, doar Bulgaria, Croația și Franța pedepsesc acest tip de ofensă cu amendă penală, în timp ce alte 20 de state au păstrat pedeapsa cu închisoarea.

La noi, în prezent, lipsa de respect față de imn și steag sunt sancționate cu amendă contravențională ( HG 1157/2001) Așadar, Prefectura Timiș, dar și alte instituții publice vor putea cere amendarea lui Dominic Fritz. Dar și cetățenii o pot face.

Nu doar că nu a avut eșarfa tricoloră, dar nu s-au cântat imnurile României, al Europei, ca să nu mai vorbim de al Timișoarei (care este votat, există) pe scena Operei Timișoara. Modul acesta triumfal de sfidare a legilor, de afișare a unei seninătăți ce frizează obrăznicia, nu are nimic în comun cu Timișoara. Nici cu Banatul în sine, ca specific al educației profunde, aceea ce dădea un bun gospodar cu bun simț. Nu, din păcate.

Legiuitorii mai cer: ”Mandatul unui primar va înceta de drept, înainte de termen, dacă refuză arborarea sau purtarea eșarfei tricolore la solemnități, recepții, ceremonii publice și la celebrarea căsătoriilor”, potrivit proiectului.

Jurământul pe care l-a depus și domnul Dominic Fritz sună așa: ”Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună – credință, tot ceea ce îmi stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei/municipiului/județului… Așa să îmi ajute Dumnezeu!”

Legea, care dacă va fi votată, referitoare la sfidarea tricolorului, va fi mult mai dură, așa cum se vede din texul de mai sus. Până atunci, avem deja legea ce pedepsește cu amendă nepurtarea eșarfei tricolore.

Dominic Fritz Samuel se crede în China comunistă?

NapocaNews