I se rupe de Tricolor? Dominic Fritz nu a purtat tricolorul la deschiderea oficială a Capitalei Culturale Europene, scria Lia Lucia Epure în Ziua de Vest. 

În articol se mai precizează „Nu doar că nu a avut eșarfa tricoloră, dar nu s-au cântat imnurile României, al Europei, ca să nu mai vorbim de al Timișoarei (care este votat, există) pe scena Operei Timișoara“.

”Biblia primarilor”, cum este numită Legea Administrației Publice Locale, în articolul 206 enunță: ”Eșarfa (tricolorul legat pe pieptul primarului – nr) va fi purtată obligatoriu la solemnități, recepții, ceremonii publice și celebrarea căsătoriilor”.

Obligatoriu are un singur sens. Nu este negociabil. Stimatul nostru primar, Dominic Fritz, NU a purtat la ceremonia de deschidere a anului Capitalei Culturale Europene, nici la Opera Timișoarei (sau teatru, pentru o citire complexă), nici în Piața Unirii, nici într-un alt loc pe unde s-a afișat emfatic, ca primar al Timișoarei, ce și-a dobândit titlul minunat încă din 2016, pe munca unor oameni harnici și talentați, mândrul nostru tricolor! Iată ce spune noul proiect de lege, ce este deja în Camera Deputaților: ”Prin incriminarea manifestărilor cu dispreț față de însemnele României, legea apără autoritatea de drept a statului român, stat care este reprezentat la nivel european și internațional prin însemnele României.

NapocaNews