Episcopia de Bălți organizează între 11 aprilie și 11 mai un concurs de poezie creștină patriotică prin care își propune să promoveze valorile creștine și naționale printre tineri.

Concursul este organizat de Episcopia de Bălți în parteneriat cu Universitatea de Stat „Alecu Russo”, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți și Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural.

Genericul concursului este inspirat din academicianul Spiru Haret care a spus că „patria o face limba și istoria, religia și tradițiile. A da cu piciorul în toate acestea este a se lepăda cineva de patria sa”.

Competiția se adresează studenților și elevilor din clasele 5 – 12 din municipiul Bălți, raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Rîșcani, Sângerei și Soroca.

Obiectivele concursului sunt promovarea valorilor naţionale și europene, aprecierea importanţei învăţăturii de credinţă în viaţa personală şi a comunităţii locale, naţionale, internaţionale și implicarea Bisericii în organizarea unor activităţi extraşcolare cu tematică moral-creştină.

Mai multe detalii despre calendarul concursului, etapele de desfășurare și regulamentul lui pot fi consultate pe pagina de Facebook a Episcopiei de Bălți.

NapocaNews