Sute de motociclişti din Clubul Lupilor nopţii, loiali Kremlinului, care poartă veste de piele, au motociclete puternice şi flutură steagul rus s-au adunat la Moscova şi au plecat într-un raliu „patriotic”, care trece prin estul Ucrainei şi se încheie în Germania, relatează AFP.

„Războiul nu va opri primăvara. Acesta este principalul mesaj al sărbătorii de azi”, a declarat AFP, înainte de lansarea raliului, Aleksandr Zaldastanov, supranumit „Chirurgul”, în vârstă de 60 de ani, liderul şi fondatorul clubului.

„În pofida tuturor dificultăţilor cu care se confruntă Rusia, aspiraţia noastră la victorie este eternă”, a dat el asigurări.

Este necesar să se facă totul pentru „apropierea armatei ruse de victorie” în Ucraina.

Acesta este clubul de motocicliști preferat al lui Vladimir Putin, liderul de la Kremlin fiind filmat în diverse ocazii alături de „Lupii Nopții”.

vladimir putin

Steagul sovietic și litera „Z”, simbolurile afișate de motocicliști

Mai mulţi participanţi la raliu agită steaguri ruseşti şi sovietice. Unii şi-au lipit pe motociclete litera „Z”, simbolul „operaţiunii militare speciale ruse” în Ucraina, declanşată de către Vladimir Putin la 14 februarie 2022.

Raliul – denumit „Roţile victoriei” – a reluat sloganul tradiţional al ofensivei ruse în Ucraina – „Noi nu-i lăsăm pe-ai noştri baltă”.

Potrivit organizatorilor, motocicliştii urmează să treacă al 1 mai prin Volgograd – fostul Stalingrad -, pe Volga, teatrul unei bătălii sângeroase între trupe sovietice şi germane naziste în 1942-1943, care a marcat un moment de cotitură în al Doilea Război Mondial, către victorie URSS şi a aliaţilor săi de atunci.

NapocaNews