Într-o postare publică, Neamțu scrie că susține „patriotismul luminat”, care se gândește la „soarta agricultorului din Tecuci, care nu mai poate exporta cereale” sau la „falimentul antreprenorului lovit de restricțiile anti-Covid”.

„Mi-ar plăcea ca și elitele să învețe să-și iubească propriul popor, nu doar să-l tot certe din perspectiva unei imaginare superiorități morale. Ce înseamnă să patriotismul luminat?

Cauta Reclam

Să-ți pese de soarta agricultorului din Tecuci, care nu mai poate exporta cereale; să te doară falimentul antreprenorului lovit de restricțiile anti-Covid; să-ți dorești să vezi brânzeturile unor oieri din România vândute și pe rafturile marilor lanțuri de magazine, nu doar într-o piață insalubră; să-i vezi pe absolvenții de Conservator cum înfloresc în recitaluri cu săli pline la Sibiu, Craiova sau Constanța; să nu aplauzi importul de populație străină, atunci când n-am făcut nimic pentru a susține sporul demografic și natalitatea familiilor din România încă omogenă cultural și armonioasă din punct de vedere religios.

Oare nu suntem iresponsabili încurajând zeci de mii de tineri și milioane de compatrioți să-și lase-n urmă casa, bătătura și agoniseala de-o viață pentru himera unei fericiri apatride? De ce-ar fi greu să avem un trai decent aici, pe meleagurile natale? De ce-ar fi musai ca mii de copii să crească fără părinți, orfani întru totul, afară de nume; cui folosește ca soții să divorțeze din pricina distanței?

Îi încurajez, deci, pe cei tineri să facă politică, asta după ce și-au terminat studiile și au practicat, câțiva ani măcar, o meserie. Nu e o rușine să iubești România cu forța celor care nu mai au nimic de pierdut.

Susțin cruciada bunului simț și orice redută ridicată pentru apărarea normalității”, a scris Neamțu.

NapocaNews