Niște scandalagii. Așa îi caracterizează primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, pe patrioții români care au huiduit-o, miercuri, pe preşedinta Ungariei, Katalin Novak.  Patriotii români au arătat ca România nu e sat fără câini, vorba lui Mihai Tîrnoveanu, liderul Mișcării Naționale.

Le mulţumesc careienilor care nu au răspuns provocărilor naţionaliste, dând dovadă de bunul simţ şi respectul reciproc ce caracterizează oraşul nostru multietnic şi multicultural. Le mulţumesc şi careienilor de etnie română care nu s-au lăsat antrenaţi în acţiunile huliganice organizate de o familie care nu îşi găseşte locul în oraşul nostru. Mă simt obligat sa fac precizarea că acel grup de 30-40 de scandalagii nu poate fi identificat cu poporul român. Este vorba doar de o mână de scandalagii, cu mentalitate şi comportament de Evul Mediu. Un asemenea comportament nu caracterizează românii adevăraţi”, a scris primarul, joi, pe Facebook.

El a ţinut să mulţumească şi forţelor de ordine pentru modul în care au acţionat.

Trecând peste toate acestea, oraşul Carei se poate mândri cu o nouă statuie, cea a poetului şi omului politic Kölcsey Ferenc, autorul Imnului Ungariei, care s-a născut la Săuca şi a fost notar şef al comitatului Satu Mare ce îşi avea atunci reşedinţa în Carei. Urmează să dezvelim în centrul Careiului, în cursul verii, şi o statuie a pictorului, sculptorului şi graficianului Aurel Popp”, precizează edilul.

Preşedintele Ungariei, Katalin Novak, a fost întâmpinată cu huiduieli, miercuri, la Carei, unde a participat la festivitatea de inaugurare a statuii poetului Kolcsey Ferenc. Protestatarii au arborat pancarte cu mesaje precum „Aici e România, aici e ţara noastră”, „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”.

Statuia a fost realizată cu sprijinul Guvernului Ungariei.

Ardealul a devenit condominium, iar Iohannis se plimbă prin America de Sud?

NapocaNews