Peste 250 de sportivi din țară și străinătate, la Maratonul Scrimei Clujene

În perioada 6-7 mai 2023, la Cluj-Napoca, va avea loc Maratonul Scrimei Clujene – a doua ediție a unei competiții internaționale de scrimă pentru copiii între 8 și 15 ani, la care vor participa peste 250 de sportivi din România și din afara țării.

Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor „Horia Demian” (str. Splaiul Independenţei, nr. 6), într-o sală special amenajată pentru competiții sportive. Accesul spectatorilor va fi gratuit, întrucât se dorește popularizarea acestui sport la nivel local și național.

Devenind cu timpul un club tot mai important în România, ACS Atlas Invictus s-a remarcat prin organizarea unor competiții cu caracter național și internațional.

Acest eveniment face parte dintr-un proiect de lungă durată, prin care clubul își propune să ofere anual comunității clujene șansa de a intra în contact cu cei mai buni sportivi din Romania și din afara țării, la categoriile de vârstă sub 9, 11, 13 si 15 ani (U9, U11, U13 și U15).

„Este o bucurie enormă și o realizare foarte mare pentru clubul nostru faptul că reușim să avem continuitate, organizând din nou un eveniment de o anvergura atât de mare într-o sala care le oferă participanților cele mai bune condiții”, afirmă Bogdan Dascălu, inițiatorul competiției.

Vreme de două zile, cei peste 200 de participanti se vor înfrunta pe planșa de scrimă, cu fair-play și respect reciproc.

„Pentru această competiție vrem să atragem un număr cât mai mare de sportivi, dar și de spectatori, care să-i încurajeze pe viitorii campioni ai Romaniei. Prin competițiile în sine, micii floretiști capătă experiență, iar noi dorim să contribuim cât de mult putem la cariera celor care, suntem convinși, vor ajunge campionii țării noastre”, a explicat Bogdan Dascălu.

Program:

Sâmbătă, 6 mai 2023

9.00 – U15 & U13 – floretă feminin & floretă masculin

12:00 – U9 & U11 – floretă masculin & floretă masculin

15:30 – finalele competiției

Duminică, 7 mai 2023

9.00 – U15 & U13 – floretă feminin & floretă masculin

12:00 – U9 & U11 – floretă masculin & floretă masculin

15:30 – finalele competiției

Radu Ștefan