Colegiul Academic va găzdui vineri, 30 iunie 2023, de la ora 19:00, Concertul de închidere a stagiunii 2022/2023. Uverturi și arii celebre vor răsuna pe scena Auditorium Maximum, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” și a solistului Adrian Sâmpetrean, sub bagheta dirijorală a lui David Crescenzi.

Concertul de vineri, 30 iunie 2023, se va deschide cu uvertura operei Nunta lui Figaro. Prima lucrare a serii va fi urmată de aria cu recitativ Tutto è disposto… Aprite un po’ quegli occhi tot din opera mai sus amintită a lui Mozart, dar și de aria Madamina, il catalogo è questo din opera Don Giovanni, tot din creația compozitorului austriac, poate una dintre cele mai faimoase și populare arii ale sale, interpretate de basul Adrian Sâmpetrean.

Seara va continua cu uvertura operei Cenuşăreasa, dar și cu aria Là del ciel nell’arcano profondo din opera cu omonimă, compusă de Rossini, o operă comică în două acte, după un libret de Jacopo Ferreti.

Muzica lui Vincenzo Bellini va răsuna și ea pe scena Auditorium Maximum, Orchestra Filarmonicii clujene interpretând uvertura operei Norma.

Ultimul concert al stagiunii 2022/2023 se va încheia cu Verdi, uvertura operei Luisa Miller și aria Infelice! E tuo credevi din Ernani.

NapocaNews