Regina Elisabeta a II-a a avut și o pasiune care a stârnit interesul în țara noastră. Este vorba despre vinurile românești, care se numărau printre favoritele suveranului englez.

Se pare că precedentul monarh al Marii Britanii avea o adevărată pasiune pentru gustul vinurilor din țara noastră. Prima dată când ar fi avut contact cu vinurile românești ar fi fost acum 16 ani, când (actualul) rege Charles i-ar fi făcut cadou o sticlă. Iar de atunci, Elisabeta a II-a a căpătat o apreciere pentru această băutură, servind adesea câte un pahar scrie click.ro.

Nu era deloc exclus ca aceasta să servească un pahar de fetească neagră după micul-dejun. În alte zile, după masa de prânz, regina Elisabeta a II-a ar fi preferat vinul alb, adus din zona Vrancei. Însă, preferatul acesteia ar fi fost vinul de Cotnari, din care ar mai fi savurat un pahar, după-amiaza.

Calitatea solului din România oferă vinului multe proprietăți, atât în privința gustului, cât și a avantajelor pentru sănătate, cât timp este consumat cu moderație. Un pahar de astfel de vin poate avea efecte benefice pentru longevitatea voastră.

NapocaNews