Echipele de juniori și junioare ale României au câștigat medaliile de aur la Europenele de tineret, în timp ce cadeții au urcat pe treapta a treia a podiumului, scrie gandul.ro.

Imnul României s-a auzit de două ori aseară la Campionatele Europene de tineret de tenis de masă, competiție care se dispută în Gliwice, Polonia.

Plecați din postura de favoriți principali – după ce anul trecut au câștigat aurul continental – băieții pregătiți de Mădălin Ionașcu și Vasile Florea au dominat concursul, impunându-se până în finală, cu 3-0. Edi Ionescu, Iulian Chiriță, Darius Movileanu, Andrei Istrate și Dragoș Bujor nu au avut emoții nici în ultimul act, contra Cehiei, partidă câștigată la fel ca celelalte, 3-0.

De o finală „nebună” au avut parte însă fete, Elena Zaharia, Ioana Sângeorzan, Biana Mei-Roșu, Evelyn Ungvari și Adela Strună. Dirijate de pe margine de antrenorii Elena Sebe și Alexandru Dincă, „tricolorele” au fost conduse cu 2-0, dar au reușit o revenire de mari campioane și s-au impus 3-2, reușind astfel să cucerească aurul, după ce anul trecut au fost nevoite să se mulțumească doar cu argintul european. Din tribună băieții, deja campioni, le-au făcut galerie fetelor.

Medalie au adus și cadeții lui Emilian Bulbuc. Robert Istrate, Robert Podar, Mihai Nagy și Flavius Rus au cucerit bronzul continental.

NapocaNews