Banca Națională a României va lansa luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „100 de ani de la nașterea Reginei Ana”.

Aversul monedei prezintă castelul Săvârșin, inscripția „Romania” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 lei” și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă portretul, monograma Reginei Ana și inscripțiile ,,Regina Ana” și ,,100 de ani de la naștere”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se vor afla semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate, informează Banca Națională a României.

Lansarea monedelor se va realiza prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Iaşi, Dolj şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

NapocaNews, Foto credit: Banca Națională a României