Fotbalistul echipei HNK Rijeka, Anton Kresic, va evolua sub formă de împrumut la CFR Cluj în sezonul 2023-2024, gruparea ardeleană având opţiunea transferului definitiv în vara anului viitor.

„Cluburile CFR 1907 Cluj şi HNK Rijeka au ajuns la un acord privind împrumutul fundaşului central Anton Kresic pentru un an, clubul nostru având opţiunea de cumpărare definitivă. În ultimele două sezoane, apărătorul de 1,98 m a jucat în Croaţia, la HNK Rijeka, echipă pentru care a evoluat constant, bifând 57 de meciuri. Îi urăm multă baftă şi cât mai multe reuşite la CFR Cluj”, anunţă clubul ardelean pe site-ul său oficial.

Anton Kresic a început fotbalul la NK Zagreb, iar în 2015, la vârsta de 19 ani, a fost transferat de clubul italian Atalanta. În primul sezon şi jumătate, a bifat 47 de meciuri şi a fost autorul a 10 goluri pentru Atalanta Primavera. Ulterior, sub formă de împrumut, Kresic a evoluat tot în Italia, în Serie B şi C, pentru echipe precum Trapani, Avellino, Cremonese, Carpi şi Padova.

Kresic vine să completeze defensiva grupării clujene după plecările din ultimele două zile ale fundaşilor centrali Andrei Burcă, la gruparea saudită Al-Okhdood, şi Yuri Matias la Neftci Baku din Azerbaidjan.

CFR i-a transferat în această vară pe portarul Cătălin Căbuz (Chindia Târgovişte), pe atacantul nigerian Philip Otele (UTA), pe fundaşul sloven Matija Boben (Ternana), pe fundaşul Vasile Mogoş (Crotone), pe fundaşul albanez Arlind Ajeti (Pordenone), pe mijlocaşul congolez Durel Avounou (Umraniyespor), pe fundaşul israelian Ziv Morgan (Ironi Kiryat Shmona) şi pe fundaşul Anton Kresic (HNK Rijeka). De asemenea, atacanţii Jefte Betancor (FC Pafos) şi Sergiu Buş (Chindia Târgovişte) au revenit la formaţia clujeană după împrumuturi.

NapocaNews