Despre poeziile lui Sorin Grecu – actuale și de avangardă publicate la Roma de domnul Valeriu Barbu, în traducerea renumitei scriitoare, Roxana Lazăr.

După marele și meritatul succes avut în țară, am fost prezentă ieri, la Roma, la un eveniment important al unui poet/scriitor/jurnalist care vede întrega frumusețe a acestui pământ și sfătuiește, îndeamnă, învață oamenii să vadă și să creadă în această unică și preacurată frumusețe.

”Titlul cărții „La discesa nella luce” sau „Coborârea în lumină”- o văd ca pe o lecție dată celor care nu își înțeleg gândurile, celor care își trăiesc viața cu teamă și o bună lecție celor care – din mândrie cred că viața nu le-a oferit ceea ce meritau. Poetul Sorin Grecu , căci despre Coborârea lui în Lumină este vorba – a trăit la propriu acest eveniment, de aceea abordează și sintetizează la un nivel superior, toată această temă – a vieții și morții- și tot în acest fel își „susține” discuția deschisă cu Dumnezeu.Poetul știe că nu te poți înălța decât dacă cobori – iar coborârea lui în Această Lumină – este direct proporțională cu înălțarea de care are (va avea) parte în lumile create de Dumnezeu. Nu este deloc comod și ușor să vorbești/să scrii, despre poezia lui Sorin Grecu – un scriitor polivalent cu un spirit libertin și democratic, gata însă să iubească până la jertfire.

Deci, avem în fața noastră o (altă) carte scrisă de un om aspru și dur – inspirată doar din trăirile și adevărul lui.

Cu speranța că cititorul italian înțelege mesajul când subtil când foarte direct al poetului, închei precizând că, poezia lui Sorin poate fi și un act de clemență, el însuși fiind beneficiarul.

Felicitări, ție, dragă Sorin și echipei tehnice care te-a „acompaniat” în această unică și misterioasă Coborâre în lumină”, a spus poeta Mirela Duma.

Radu Ștefan