Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost gazda unui eveniment important pentru istoria aviației românești: lansarea cărții „Elicoptere în România”, titrează Ziua de Cluj.

Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii ,,Smaranda Brăescu” Cluj (A.R.P.I.A.) a lansat, miercuri, cartea „Elicoptere în România”. Evenimentul a fost găzduit de Aeroportul Internațional Cluj.

Cartea a apărut cu sprijinul cdr. av. r. Romeo Bocănescu, compania ABC DEVELOPMENT, Trezoreria Documentelor și compania AIRBUS. Volumul a fost prezentat de editura „Ecou Transilvan” și de autorii acesteia, moderator fiind comandorul de aviație rtr. Luarențiu Buzenchi, președintele Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii „Smaranda Brăescu” (ARPIA) Cluj, care este și coordonatorul cărții și a contribuit cu două capitole.

„Ne-am dorit de mult această carte, una de referință, care înglobează câteva date importante din istoria elicopterelor, mărturisiri ale unor mari personalități ale aviației române. Este a treia lansare de carte a asociație ARPIA Cluj.

Cartea «Elicoptere în România» vrea să marcheze existența acestui minunat aparat de zbor cu aripă rotitoare, deosebit de versatil, folosit foarte intens și în armată, dar și cu utilizări largi utilitare. Eu, fiind pilot de elicoptere, am iubit atât de mult acest aparat de zbor încât am simțit nevoia ca sentimentul meu să se materializeze în existența și apariția acestei cărți.

Avem o colaborare cu totul și cu totul excepțională cu Aeroportul Cluj, această lansare încununează o serie de evenimente pe care noi le organizăm cu multă plăcere. Din 2013, de când ne-am înființat, avem aici evenimente, expoziții de fotografie, machete, pictură, desene etc. Vreau să subliniez relația extraordinară pe care o avem cu domnul director general David Ciceo, care mereu răspunde solicitărilor noastre” a spus Luarențiu Buzenchi, coordonatorul cărții și președintele ARPIA Cluj.

NapocaNews