Mii de români de etnie maghiară au fost prezenți la discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad, unde a vorbit și Tokes László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania.

Orban a criticat iar România și a acuzat Guvernul de la București că l-a cenzurat, dându-i o listă cu subiecte pe care să nu le abordeze.

Din Parlamentul European, Eugen Tomac, liderul PMP, îi numește revizioniști pe cei doi și avertizează că misiunea lor este ”să creeze tensiuni în România pe teme legate de relația dintre majoritate și minoritate”.

„Au venit în România pentru a transmite același mesaj pe care dorește să-l audă Kremlinul, despre tensiuni teritoriale”, a mai precizat europarlamentarul PMP.

”Orban și Tőkés sunt doi revizionisti care nu-și găsesc loc în Europa și s-au aciuat la Tușnad, de unde duc o propagandă provocatoare antiromânească, dincolo de orice limită.

Declarațiile anticonstituționale la adresa României nu trebuie tolerate nicio clipă, iar Guvernul are obligația să acționeze ACUM.

Tot ceea ce fac Victor Orban și liderii extremiști maghiari este să creeze tensiuni în România pe teme legate de relația dintre majoritate și minoritate.

László Tőkés și Victor Orban au venit în România pentru a transmite același mesaj pe care dorește să-l audă Kremlinul, despre tensiuni teritoriale.

Este momentul să dăm dovadă de fermitate și de o abordare clară în apărarea Constituției, care spune clar și ferm că România este un stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil.”, a punctat Eugen Tomac.

NapocaNews