Luni, 10 iulie 2023, ora 8:30, Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR Dezmir lansează proiectul ”Tabere de creație meșteșugărească și de relaxare prin joc”.


La Atelierul de Meșteșuguri al Asociației pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR Dezmir se va organiza în perioada 10 iulie -14 iulie 2023 o tabără de zi, la care vor participa copii, în special din mediul rural. Participanții la tabără se vor relaxa învățând și practicând activități meșteșugărești (țesut, olărit, pictură, lucru cu mărgele etc.) și jucându-se jocurile copiilor din satul vechi (lapta, moara, bicile) și jocuri noi. La fiecare activitate, participanții vor fi îndrumați de instructori pricepuți.

Participarea este gratuită.

Tabăra se organizează în cadrul unui proiect co-finanțat de Consiliul Județean Cluj. Pentru co-finanțarea din partea ASDR se vor folosi sume atrase de la persoanele care au direcționat spre ASDR 3,5% din impozitul datorat statului și din sponsorizări.

Despre ASDR Dezmir:
Încă de la înființare, din 2005, ASDR desfășoară mai multe tipuri de activități menite să ducă la atingerea obiectivului principal al asociației: Reînvierea tradiţiile satelor. Începând cu anul 2006, ASDR a reușit, pas cu pas, să amenajeze în satul Dezmir, jud. Cluj un atelier meșteșugăresc.

Despre co-finanțator:
Consiliul Județean Cluj lansează în fiecare an o sesiune de finanțări nerambursabile pentru organizațiile neguvernamentale şi entităţile publice din judeţ care implementează programe şi proiecte din sfera tineretului şi activităţilor socio-educaţionale, a sportului, culturii, cultelor religioase.

NapocaNews