Turistii ruși fug din Crimeea pei zonele devastate de război din sudul Ucrainei. În perioada premergătoare atacului de astăzi asupra podului rutier și feroviar al Rusiei spre Crimeea, televiziunea de stat din Federația Rusă a difuzat filmări cu ambuteiaje lungi din sudul țării, în timp ce turiștii așteptau ore în șir cu mașinile lor pentru a-și începe vacanța de vară, conform Sky News.

Dar, după atacul la podul rutier, care a ucis un cuplu care plănuia să plece în vacanță în Crimeea, au apărut imagini cu ambuteiaje în direcția opusă. Turiștii ruși încearcă să ajungă acasă prin sudul Ucrainei controlat de ruși, teritoriu pentru care forțele Kievului au pornit o contraofensivă.

Agenția de știri de stat RIA a declarat că s-a format o coloană de peste 3 mile în timp ce turiștii ruși se îndreptau spre casă – la podul Chonhar, care a fost închis, de asemenea, pentru scurt timp, din cauza unui atac cu rachetă de luna trecută.

Ucraina nu și-a revendicat oficial responsabilitatea, dar presa ucraineană a spus că serviciile de securitate ucrainene au desfășurat drone maritime.