Grupul austriac Raiffeisen Bank International, una din băncile europene cu cea mai mare expunere pe Rusia, a raportat marţi o creştere cu 9% a profitului înregistrat de pe urma operaţiunilor din Rusia în prima jumătate a anului, în timp ce la nivel de grup profitul a scăzut cu 24%, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Profitul după taxe realizat de divizia RBI din Rusia în primele şase luni a fost de 685 milioane de euro, în creştere faţă de un rezultat de 630 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, grupul austriac precizând că a beneficiat de creşterea veniturilor din dobânzi precum şi de comisioanele mai mari.

Reuters a informat anterior că Reuters avea intenţia de a se separa de operaţiunile din Rusia dar până la urmă a decis să amâne planurile vizând plecarea din Rusia.

Marţi, grupul austriac a dezvăluit că atât numărul angajaţilor cât şi cel al clienţilor din Rusia a crescut în primul semestru. „Continuăm să lucrăm la viteză maximă asupra a două opţiuni pentru afacerilor noastre din Rusia: o vânzare sau o separare. În timp ce lucrăm asupra acestor opţiuni complexe, continuăm să ne reducem operaţiunile din Rusia”, a declarat directorul general de la RBI, Johann Strobl.

În trimestrul al doilea, grupul Raiffeisen Bank International a înregistrat un profit net de 578 milioane de euro, comparativ cu 1,27 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut. Grupul austriac a precizat însă că rezultatul de anul trecut a fost influenţat de câştigurile realizate de pe urma vânzării subsidiarei din Bulgaria.

Pe piaţa din România, Raiffeisen Bank a realizat un profit de 874 milioane lei în primul semestru în timp ce veniturile băncii au crescut cu 21% faţă de anul anterior, din volume de business mai mari şi pe fondul mediului de dobânzi ridicate.

NapocaNews