Un material de analiză arată lista companiilor multinaționale din România, multe dintre ele activând în județul Cluj, care nu plătesc niciun leu impozit pe profit. Acest lucru este posibil chiar dacă afacerile respective au cifre de afaceri de sute de milioane de lei, scrie gazetadecluj.ro

În timp ce Guvernul Ciolacu se dă de ceasul morții să suprataxeze microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii prin diverse variante cum ar fi modificări de plafoane, creșterea cotelor de impozitare, eliminarea facilităților fiscale pentru domenii strategice, în cealaltă parte a economiei, a marilor așa-ziși “contribuabili”, e dezmăț total!


În cele ce urmează vom devoala politica atroce a marilor corporații cu cifre de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro în exercițiul financiar încheiat, de profund dispreț față de România și bugetul ei național.
Veți găsi cele mai grele nume de companii cu capitaluri majoritare austriece, germane, franceze, belgiene, olandeze, chineze, indiene sau rusești, care căpușează cu sume aiuritoare bugetul de stat, trimițând acasă profiturile realizate în urma unor cifre de afaceri gigantice în România.


Jurnaliștii AFACERI.news au intrat în posesia unor documente inedite, de care sursele noastre de încredere ne-au spus că au cunoștință atât cancelaria premierului, cât și Ministerul de Finanțe și ANAF. De ce nu fac nimic pentru a opri flagelul prin care bugetul devine șvaițer și trebuie umplut prin supraimpozitarea celor mici? O întrebare la care poate domnii Ciolacu, Câciu sau Boloș vor răspunde cândva. Ori nouă, jurnaliștilor, dar mai bine oamenilor legii, pentru că jurnaliștii AFACERI.news nu se erijează în procurori. Pentru că suntem siguri că România are (încă) instituții de control funcționale.

Nu vom insista asupra fiecărui nume, îi cunoașteți Dvs. foarte bine pe majoritatea dintre ei, vom interveni doar unde e nevoie de explicații succinte.

În primul episod vom prezenta companiile cu cifre de afaceri uriașe care au raportat la final de 2022 profit brut ZERO și, implicit, pierderi.

Următorul episod îl vom dedica celor ce, deși au avut afaceri înfloritoare și venituri de sute de milioane de euro, au catadicsit prin inginerii financiare specifice să-și reducă profitul la niște procente de ochii lumii, pentru a achita un impozit pe profit apropiat de zero.

Să începem!

Termitele din energie, cifre de afaceri uriașe, profituri ZERO: E.ON, ENEL, MET ENERGIE, DELGAZ GRID, NIS PETROL

E.ON Energie România SA: cifră de afaceri 13.725.371.052 lei, profit 0, pierdere 358.899.374 lei

ENEL Energie SA: cifră de afaceri 5.201.925.419 lei, profit 0, pierdere 391.072.544 lei

Citește mai departe Cotidanul.ro