Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România a transmis un mesaj de condoleanțe, la moartea academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici.

Mesajul Patriarhului Daniel. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din România spune despre academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, care a murit la 100 de ani, că a fost un intelectual veritabil.

De asemenea, Bălăceanu Stolnici a fost autorul unei opere veritabile, care va rămâne pentru foarte mult timp în bibliotecile de specialitate. Mesajul Patriarhului Daniel. Mesajul Patriarhului Daniel.

”Am primit cu tristețe vestea trecerii din această viaţă, în ziua de 20 august 2023, la venerabila vârstă de 100 de ani, a distinsului academician Constantin Bălăceanu-Stolnici, autentică personalitate intelectuală, reputat medic neurolog, profesor universitar de Neuropsihologie şi Anatomie a sistemului nervos, membru al Academiei Române şi al Academiei de Ştiinţe Medicale din România. Personalitate științifică marcantă pentru generații de medici și intelectuali români, provenind dintr-o ilustră familie boierească a cărei amplă istorie împletită cu istoria țării a consemnat-o în lucrarea „Saga Bălăcenilor”, venerabilul academician rămâne și autorul unei opere științifice care a îmbogățit real spațiul cercetării medicale și interdisciplinare din România”, a scris Patriarhul Daniel.

NAPOCANEWS