Dați afară cei ce muncesc de către Guvernul Ciolacu. Ordonanta de reducere a cheltuielilor bugetare va scadea drastic si salariile angajatilor, avertizeaza sindicatele, care sustin ca actul normativ este de fapt un pachet de masuri de austeritate deghizat. Sindicalistii solicita Guvernului sa inceapa de urgenta consultari cu partenerii sociali si sa renunte la forma actuala a proiectului.

Sindicalistii de la Cartela Alfa sustin ca solutia nu este taierea mijloacelor de subzistenta ale angajatilor, respectiv impozitarea tichetelor de masa sau a indemnizatiei de hrana, ci mai degraba reducerea semnificativa a aparatului guvernamental central supraincarcat sau chiar taierea subventiilor pentru partidele politice.

Proiectul de ordonanta de urgenta nu este vazut cu ochi buni nici de Blocul National Sindical. Liderul confederatiei, Dumitru Costin, spune ca diminuarea sporurilor va afecta multe categorii de bugetari, care au salariile de baza mici, si de fapt, traiesc din aceste sporuri. El a dat ca exemplu apararea si ordinea publica.

Dar la fel stau lucrurile si in sanatate, avertizeaza sindicalistii de la SANITAS, care argumenteaza ca jumatate dintre angajati s-ar putea trezi de la toamna cu reduceri semnificative de venituri. In consecinta, organizatiile sindicale cer Guvernului sa inceapa de urgenta consultari cu reprezentantii salariatilor. In caz contrar, aplicarea acestui pachet de masuri, pe care le considera de austeritate, va avea drept consecinta declansarea unor conflicte sociale de amploare

Pensionarii speciali rămân însă în sistemul administrativ.

NapocaNews