Un specialist în otorinolaringologie pediatrică este un medic care diagnostichează și tratează boli ale gâtului, nasului, urechilor și organelor de echilibru la pacienții cu vârsta sub optsprezece ani. El este și primul medic la care se adresează părinții când copilul lor are probleme cu vocea sau auzul.

Activitatea specialistului ORL – ce trebuie să știi?

Ca parte a specializării sale, un medic ORL Cluj desfășoară o serie de investigații pentru a depista eventuale afecțiuni la nivelul gâtului, nasului, urechilor, gurii, glandelor salivare și al ganglionilor limfatici. 

Când ar trebui să mergi cu micuțul tău la un medic ORL?

Un medic ORL trebuie consultat în primul rând atunci când copilul se plânge de dureri de cap, are probleme de auz sau respiră pe gură, după o răceală sau gripă. Un alt motiv comun pentru vizite este apariția frecventă a durerii bacteriene în gât, precum și a amigdalelor mărite și amețelilor.

Un otolaringolog pediatru este, de asemenea, specialistul potrivit pentru problemele cu răgușeală care persistă mai mult de două săptămâni în ciuda tratamentului cu remedii la domiciliu sau chiar medicamente prescrise de un medic pediatrie Cluj.

De asemenea, poți vizita un cabinet de specialitate în cazurile mai severe. Pacienții includ copiii născuți cu un defect facial, scurgeri ale urechii și persoane suspectate că se confruntă cu deficiențe de auz.

Trebuie să mergi cu copilul la un control ORL şi în următoarele situaţii: dacă cel mic manifesta probleme de vorbire şi limbaj, dacă medicul pediatru constată că micuţul are amigdale sau adenoide mărite, în cazul în care copilul are sângerări nazale frecvente sau pur şi simplu pentru un control de rutină.

Frecvența vizitelor la cabinetul ORL

Ar trebui să mergi la cabinetul ORL de fiecare dată când este necesar. Se poate întâmpla ca o singură întâlnire să fie suficientă și copilul să-și revină. Cu toate acestea, adesea este nevoie de mai multe astfel de vizite. Există, de asemenea, cazuri în care frecvența întâlnirilor trebuie să fie cu adevărat mare – de exemplu, când este necesar să se discute periodic planurile de tratament și să se monitorizeze progresul.

Indiferent de numărul de vizite, trebuie să știi cum să te pregătești corect înainte de a vizita biroul. În primul rând, ar trebui să colectezi documentația existentă, inclusiv rezultatele testelor de auz ale copilului mai vechi, dacă există. De asemenea, este important să ai grijă de problemele de igienă – curățarea urechilor, dinților și nasului copilului, precum și de confortul mental al celor mici. Merită să explici unui pacient mic cum va arăta întreaga procedură, pentru a se simți în siguranță în timpul vizitei la medic.

NapocaNews