Deputatul liberal Dan Vîlceanu a afirmat, vineri, că a semnat sesizarea la Curtea Constituţională privind pachetul de legi pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

Actul normativ este neconstituţional, iar prin prevederile sale cresc taxele şi inflaţia, se distruge economia şi românii sărăcesc, a spus fost ministru al finanţelor.

El a mai  susţinut că PNL trece printr-o ”perioadă tristă”, în care actuala conducere ”sprijină toate aberaţiile fiscale pe care partidul le-a criticat în perioada Dragnea”.

”Rămân liberal. Am semnat sesizarea la Curtea Constituţională împotriva legii privind creşterile de taxe, adoptată prin angajarea răspunderii guvernului Ciolacu. PNL trece astăzi printr-o perioadă tristă în care actuala conducere sprijină toate aberaţiile fiscale pe care partidul le-a criticat în perioada Dragnea. Conducerea partidului a renunţat la a reprezenta economia privată, profesiile liberale, antreprenorii şi principiile economiei de piaţă. Eu nu voi face asta niciodată! Legea pe care Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament creşte taxele, creşte inflaţia, distruge economia, sărăceşte românii şi este neconstituţională”, a scris Vîlceanu pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat vineri că a fost depusă sesizarea la Curtea Constituţională cu privire la pachetul de legi pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament.

NapocaNews