Drona care a fost găsită la Ceatalchioi nu avea încărcătură explozivă și era folosită pentru spionaj. Este vorba despre o dronă Phoenix Ghost, fabricată de Aevex Aerospace din SUA?

Respectiva dronă face parte din lotul de 120 de bucăți, primit de Armata Ucrainei în luna mai 2022, scrie ziuaveche.ro.

Drona Phoenix Ghost a rămas puțin învăluită în mister, deoarece nu știm prea multe despre capacitățile sale, cum poate fi lansată, ce rază de acțiune are sau ce sarcina utilă are.

Până în momentul de faţă, caracteristicile şi specificaţiile tehnice ale dronelor kamikaze Phoenix Ghost au ramăs oarecum clasificate, deoarece nu există nici măcar o singură mențiune despre el pe site-ul Aevex Aerospace, compania care dezvoltată aceste UAV-uri.

Dar, după cum precizează analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defence Express, care au analizat un discurs al purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, precum și un interviu acordat de un membru al consiliului de administrație al Aevex, generalul-locotenent David Deptul, Phoenix Ghost are următoarele caracteristici:

-drona este concepută pentru a distruge ținte
-unele caracteristici similar cu Switchblade
-poate decola pe verticală

Sa fie adevărată informația? Kievul vrea neapărat sa ne bage în război? MAPN trebuie si are obligația sa spună ce origini are drona căzută în Delta Dunării.

NapocaNews