Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii critică ”afirmaţiile grave” făcute de deputatul AUR George Simion, care a susţinut că procurorii aşteaptă ”confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum şi din partea «serviciilor şi ambasadelor»”.

Secţia pentru procurori a CSM atrage atenţia cu privire la ”imperativul respectării separaţiei şi echilibrului puterilor în stat în cadrul dezbaterii publice, ce trebuie abordată în mod echilibrat şi cu responsabilitatea necesară garantării independenţei procurorilor, în vederea creşterii şi consolidării încrederii societăţii în actul de justiţie”.

Într-o filmare postată pe Facebook, George Simion afirmă că a mers la Parchetul General pentru a afla ce s-a întâmplat în mai multe dosare deschise după evenimente petrecute în această vară. El a intrat în sediul instituţiei împreună cu mai multe persoane, cărora li s-a cerut de către jandarmi să nu blocheze accesul. Simion a susţinut că Parchetul General ”nu face nimic” în cazul tinerei care a murit în Spitalul din Botoşani. (Este vorba de cazul de malpraxis al mămicii care a murit în urma unei sarcini toxice din cauza incompetenței medicilor din oraș n. r.) ”Acest Parchet General ţine pe loc mai multe dosare care… nu au verificare de la băieţi, nu au verificare de la partide, de la cei care ne conduc, de la ambasade, în loc să facă dreptate, pentru ce avem procurori?”, a afirmat George Simion.

NapocaNews