Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat public ministrului Afacerilor Externe să explice informațiile apărute în presa israeliană în legătură cu refuzul său de a participa la o întâlnire cu omologul de la Tel Aviv, anunță AUR prin intermediul unui comunicat de presă.

”Potrivit unui articol apărut în ediția de marți, 19 septembrie a ziarului Haaretz, Luminița Odobescu ar fi anulat o întâlnire programată cu șeful diplomației israeliene, Eli Cohen pe motiv că acesta ar fi încurajat contactul ambasadorului israelian la București cu liderul partidulu AUR, George Simion. În opinia jurnalistului Haaretz, gestul lui Cohen ar fi stârnit indignarea ministrului roman, care ar fi considerat că un dialog cu Alianța pentru Unirea Românilor este inacceptabil pentru partea israeliană.

Simion a cerut ministrului roman al Afacerilor Externe să precizeze informațiile prezentate în presa israeliană sunt adevărate sau false, iar în cazul în care ele nu corespund adevărului, ministerul de la București să solicite oficial dezmințirea știrii.

Un astfel de incident, odată confirmat, reprezintă o gravă și nepermisă implicare a șefului diplomației române în jocurile politice din ambele țări și un atac fără precedent la imaginea și interesele României.”, se spune în comunicatul celor de la AUR semnat de Departamentul de Comunicare al partidului.

NapocaNews