Mihai Tîrnoveanu: Poliția ”Română” ne hărțuiește și intimitează copiii. Nu le va reuși!

Cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor buni, ziua copiilor la Brașov a ieșit minunat, în ciuda faptului ca la urcarea în autocar au fost „întâmpinați” de…POLIȚIE! Română?

Echipajul a așteptat autocarul care i-a luat pe copii de la Valea Mare, exact la locul fixat pentru întâlnire. Șoferul a fost controlat de acte, iar domnii polițiști au tot dat târcoale grupului măsurându-i din priviri pe toți din cap până-n picioare de parcă ar fi fost cine știe ce suspecți.

Metodă clasică de intimidare, aplicată nu pentru prima dată.

Înainte de a merge în tabăra de la Toplița din vara asta, un alt domn de la poliție l-a sunat pe coordonatorul grupului, Gheorghe Samoilă, să-l întrebe ce și cum este cu tabăra! Cine le dă ordin să facă asta, de la ce nivel pornește comanda, căci se pare că în viziunea Poliției activitățile desfășurate de Calea Neamului cu elevii sunt suspecte! Activitatile suspecte de azi au fost vizitarea Muzeului Prima Școală Românească din Brașov, s-a mâncat pizza, plăcinte cu brânză de tip langoși românești (asta e de-a dreptul suspect), înghețată, s-a efectuat plimbare în parc și executat fotografii la Crucea Eroilor din 1989, care ce să vezi, au murit pentru libertate.

Activitățile ostile statului au continuat acasă la Mihai Berchiu unde copiii au cântat cântece patriotice…cred că asta, precum și portul costumelor naționale întra la fapte agravante. Activități similare s-au petrecut și în tabăra de la Toplița! Nu este bine bineînțeles, nici ca cei mici să-și cinstească eroii la Valea Uzului si nici să participe la Ziua Națională la Târgu-Secuiesc, Sfântu-Gheorghe sau București, Piața Universității.

Așa este că s-au acumulat prea multe? Așa este că vreți sa-i speriați pe copiii care vin cu noi în acțiunile patriotice, precum și pe alții care ar dori să ni se alăture, să audă și să vadă și altceva decât prostiile și propaganda antiromânescă de pe televizoare și programele de tip globalist?

Priviți chipul lor luminos care nu se sperie de al vostru. Priviți-ne în ochi și veți pricepe că pentru ei, pentru viitorul liber al României, nu vom da niciun pas înapoi, dimpotrivă.

Așteptăm următoarea acțiune de intimidare, de orice fel ar fi ea. Nu ne subestimați.

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

* * *

Doamne ajută! Am reușit până acum să dăruim Bursele Români pentru Români la 39 de copii din cei 67 înscriși în programul nostru organizat de Calea Neamului si grupul Grai Străbun. Vedeti capturile de ecran cu extrasele de cont în comentarii, dovada trimiterii banilor.

Bursele sunt destinate elevilor înscrisi în unitățile cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș și Satu-Mare.

Fondurile se adună în contul Asociației Calea Neamului RO77BRDE080SV91101760800, deschis special pentru burse și acțiuni la care participă în special copii. Dăruim 500 de lei de trei ori pe an, pentru fiecare copil înscris, criteriile fiind rezultatele bune la învățătură si o situație materială deficitară, acestia fiind recomandați de profesorii sau directorii unităților de învățământ cu predare în limba română. Mulțumim din tot sufletul acestor oameni deosebiți care au trimis fonduri în ultimul timp: Mircea Iulian, Monica S., Georgian Petru, Cosmin Petruț, Mihai, Adriana, Elena Cati, Gabriela Livia, Lucian N., Valeriu M., Andrei D., Valentin Cosmin, Marian B., Oana, Marius Constantin, Carmen, Maria S., Ciprian, Adrian P., Rodica B., Carmen Cătălina. Și datorită lor, avem acum 67 de elevi înscrisi. Demersul nostru a început în 2020, într-un context acut, rezultat în urma alegerilor locale, prin care UDMR, expresia politicii guvernului de la Budapesta în România, acoperă administrativ, într-o ofensivă nemaivăzută în ultimii 33 de ani, o arie imensă din Transilvania si nu numai. Cauzele sunt multiple, politica falimentară a partidelor din România si ofensiva financiară a Ungariei în aria ei de interes, mare parte din ea axându-se pe învățământul în limba maghiară. S-au alocat zeci de milioane de euro în acest sens, atât pentru instruirea cadrelor didactice cât mai ales pentru alocarea de burse de studiu elevilor înscrisi în scolile sau secțiile cu predare în limba maghiară. Extrem de multe familii mixte au ales astfel pentru copiii lor varianta maghiară de educație, inducându-se în acelasi timp în rândul majorității românilor din ariile vizate sentimentul abandonului din partea statului român care nu a luat niciun fel de măsuri compensatorii în acest sens. De aici si abandonul prezenței la vot, deziluzia, pierderea încrederii în stat, implicit în partidele care doar vorbesc si nu fac nimic, ba mai mult, au făcut de-a lungul timpului alianțe locale, parlamentare sau guvernamentale cu UDMR, adică cu ofensiva Ungariei în România.

În concluzie, pe scurt, adevărul greu este că singura contraofensivă românească ce se poate genera, ne aparține nouă, asociațiilor românesti, puține ca număr si tuturor românilor care au certitudinea că efortul lor pentru a ține această țară întreagă nu este în zadar, care au convingerea că în aceste vremuri de cumpănă extremă își pot face datoria de a fi român, de a se ridica pe Linia Neamului. Împotriva sistemului antiromânesc, împotriva tuturor trădărilor, împotriva tuturor calculelor politice si împotriva tuturor compromisurilor, suntem noi. Si nu, chiar nu, nu este în zadar, am reusit la Valea Uzului ca ei să plece si noi să rămânem. Să nu uitați acest lucru, într-o mare de lucruri pe care le-am pierdut, să nu uitați nicio victorie și nicio glorie pe care cei ce sunt în Cer avut-o. Să nu uitați luptele, martirii, eroii, să nu uitați Sfinții Români. În vremurile acestea, fiecare din voi puteți scrie Istoria unui popor care-și găsește Mântuirea, care încă luptă împotriva celor care pun lanțuri pe România, pe Identitatea Națională.
Prin acest program îi încurajăm pe copii să aibă rezultate bune la școală, îi ajutăm în viața de zi cu zi, adresându-ne în acelasi timp, în contextul mai sus amintit și familiilor mixte, care trebuie să înteleagă că viitorul copiilor lor este în România si nu în Ungaria.

Mulți poate vor spune că ceea ce facem noi este prea puțin, nesemnificativ față de fondurile ce vin din Ungaria. In ordine, ar putea fi așa, dar, pentru toate, trebuie să fie un Inceput. Trebuie să fie o Reacție, trebuie să fie un Prezent. Copiii din Zagon și Valea Mare au primit bursele în timpul Sfintei Sărbători a Paștilor, ceilalți copii din Covasna, Harghita, Mureș și Satu-Mare le așteaptă cu nerăbdare acum, prin jertfa voastră.

Acel Prezent, acea Reacție Românescă suntem noi toți.

Cu ajutorul lui Dumnezeu vom dovedi că suntem în Stare, într-o Stare Românească, într-o Stare în care putem face puțin mai fericit un copil de român ce se simte îmbrățișat de alți români din această Țară frumoasă ce poartă numele de Grădina Maicii Domnului.

Veniți la Luptă pentru Ea!

Dr. Mihai Tîrnoveanu