Presa belgiană scrie luni seară că un bărbat a deschis focul cu o pușcă automată Kalașnikov în zona centrală a Bruxelles-ului, citând surse din poliția belgiană, conform lalibre.be și sudinfo.be.

Două persoane au murit și mai multe sunt rănite, din primele informații. Atacul a avut loc în jurul orei 19.00, pe bulevardul d’Ypres, când un bărbat a strigat „Allahu akbar” și a tras în toate direcțiile în timp ce cobora din scuter cu o armă de tip Kalașnikov.

Conform surselor citate, cele două victime sunt de naționalitate suedeză. Ele purtau tricouri cu echipa națională, în contextul în care Suedia dispută în această seară un meci de fotbal în compania Belgiei, la aproximativ 5 km de locul atacului.

Într-un videoclip filmat în fața camerei pe care l-a difuzat pe rețele, autorul împușcăturii își revendică apartenența la Statul Islamic și se laudă că a ucis necredincioși.

În discursul său foarte violent, el a spus că a împușcat doi oameni pentru a „răzbuna musulmanii și că trăim și murim pentru religia noastră”.

Atacatorul ar fi reușit momentan să scape.

NapocaNews