Peste 130 de membri ai AUR, mulți veniți și din București, Mureș, Maramureș,. Bistrița și Turda, au protestat azi dimineață în fața Primăriei Cluj-Napoca față de viața prea scumpă din oraș și traficul inferna, cerând mai multe locuințe pentru clujenii nevoiași.

Protestatarii au avut afișe cu mesaje împotrva PNL și a primarului Emil Boc, printre care ”Boc, zero locuințe socaile construite”, ”Jos amantele PNL”, și au scandat lozinci de genul ”Emil Boc nu uita, Primăria nu-i a ta”, ”Vrem dreptate”, ”Jos mafia”, ”Vrem chirii, fără șmecherii”, ”PSD și PNL aceeași mizerie”, ”Jos corupția”.

Participanții la protest au organizat și un marș pe jos pe străzile din centrul municipiului Cluj-Napoca până în Piața Avram Iancu.

Preșeidntele  AUR, George Simion, prezent la protest, a criticat faptul că un consilier local PNL,  Loredana Pop, care a stat în chirie într-un apartament ANL, l-a cumpărat cu 21.000 de euro.

”Credeam că aceste locuințe sunt destinate oamenilor care nu au posibilități financiare”, a spus Simion.

Acesta a declarat că că AUR, ca partid de opoziție, are roluil de a protesta împotriva lui Emil Boc: ”AUR intră în scenă în lumea politică clujeană. Vom, avea la Primăria Cluj-Napoca un candidat redutabil și vom face opoziție lui Emil Boc. Tot ce facem noi ca partid politic este o campanie electorală”. Cine va fi candidatul AUR la primărie?

Radu Ștefan