Hamas a afirmat că îi ține ostatici pe comandanții israelieni, în contextul în care 50 de civili sunt ținuți ostatici într-un kibbutz din apropierea graniței cu Gaza.

Adjunctul șefului biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, a declarat că au fost capturați „ofițeri superiori”.

„Ceea ce se află în mâinile noastre va elibera toți prizonierii” din Israel, a declarat el pentru canalul arab Al Jazeera, referindu-se probabil la palestinienii deținuți în închisorile israeliene.

Sunt mulți palestinieni uciși și mulți israelieni morți, precum și prizonieri, iar bătălia este încă la apogeu.”

Fost comandat al diviziei din Gaza a IDF ar fi fost capturat

Luptătorii Hamas ar fi capturat un ofițer militar israelian de rang înalt, generalul-maior Nimrod Aloni, fostul comandant al diviziei din Gaza a forțelor de apărare israeliene, fotografii postate pe rețelele de socializare arătându-l pe acesta condus pe străzi în tricou și lenjerie intimă.

Cu toate acestea, IDF a negat ulterior că un general-maior a fost capturat.

Rețeaua israeliană N12 a raportat că aproximativ 50 de civili israelieni au fost răpiți de militanții Hamas.

Ostaticii ar fi fost luați din Kibbutz Be’eri, la granița estică a Fâșiei Gaza, și din Netiv HaAsara, la nordul acesteia.

Postul de televiziune Reshet 13 TV News, un radiodifuzor israelian, a declarat că militanții îi țineau ostatici pe israelieni în orașul Ofakim, aflat la 15 km de granița estică a Fâșiei Gaza.

Hamas a susținut că unii dintre ostatici au fost aduși cu militanții înapoi în teritoriile palestiniene, dar se crede că alții au fost ținuți ostatici în sudul Israelului.

Declarația IDF nu a oferit detalii suplimentare cu privire la afirmațiile potrivit cărora generalul-maior Aloni ar fi fost capturat.

Comandantul a fost responsabil pentru conducerea Operațiunii „Gardianul Zidurilor”, răspunsul militar al Israelului la atacurile cu rachete ale Hamas împotriva Ierusalimului din Fâșia Gaza în mai 2021.

NapocaNews