Hamas este pregătit să ducă un război lung cu Israelul și va folosi zecile de ostatici reținuți în Gaza pentru a asigura eliberarea palestinienilor deținuți în Israel și în străinătate, a declarat un membru de rang înalt al grupării militante.

Vorbind pentru agenția de știri Associated Press, Ali Barakeh, un membru al conducerii grupului exilat la Beirut, a declarat că Hamas are un arsenal de rachete care va dura mult timp.

În interviul acordat agenției Associated Press, Barakeh a declarat că doar un număr mic de comandanți de top din interiorul Gaza știau despre incursiunea de sâmbătă în Israel și că nici măcar cei mai apropiați aliați ai grupului nu au fost informați în avans despre momentul ales.

El a declarat că până și Hamas a fost șocat de amploarea operațiunii, afirmând că se aștepta ca Israelul să împiedice sau să limiteze atacul. „Am fost surprinși de această mare prăbușire”, a spus Barakeh. „Plănuiam să facem unele câștiguri și să luăm prizonieri pentru a-i schimba. Această armată era un tigru de hârtie”.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Richard Hecht, a declarat că 1.500 de cadavre ale teroriștilor Hamas au fost găsite pe teritoriul israelian și că niciun luptător Hamas nu a trecut în Israel începând de luni seară, deși infiltrările ar putea fi încă posibile.

NapocaNews